ClubKampioenschappen 2019 55+

9 feb

De 50+-groep van tafeltennisvereniging Vined heeft in MFA De Heerd de jaarlijkse 50+ clubkampioenschappen gehouden. Op 21 januari is er gespeeld om de spelers in te delen in poule A of B. Op 28 januari en 4 februari hebben de spelers van beide poules in een eigen vijfkamp gestreden om de winst.
In poule B was het niveauverschil niet zo groot, wat de nodige spanning opleverde. Wendy van Assen wist hier uiteindelijk de derde plaats te bemachtigen. Maarten Herfst maakte het in de strijd om de eerste plaats Arend Strikwerda zo lastig dat een set van vijf games nodig was, maar moest uiteindelijk de eer aan Arend laten.
In poule A wist Eric Klein Kranenburg, die vorig jaar ongeslagen de B-poule had gewonnen, nu beslag te leggen op de derde prijs. Hij moest de eer van het zilver laten aan Ton van Kampen. Tussen deze twee was het echt een close finish, want beiden hadden 2 sets van 4 games gewonnen (3-1), maar Ton had beter gescoord in zijn verliespartijen en ook de onderlinge partij tussen beiden leverde winst op voor Ton.
Klaas Berghuis kon helaas door omstandigheden zijn vorig jaar behaalde titel niet verdedigen. De eerste prijs ging nu naar Dicky Koch, die geen enkele game hoefde af te staan aan haar tegenstanders.