VINED 1 schrijft clubhistorie!

28 apr

Voor het eerst in het bestaan van de tafeltennisvereniging, gaat het eerste team van Vined Promotieklasse spelen. In de afgelopen voorjaarscompetitie wist het team met ruime voorsprong op nummer 2 Heino het kampioenschap in de eerste klasse in de wacht te slepen. Met 70 punten in totaal en 13 punten voorsprong was Vined al voor de laatste wedstrijd kampioen. Het team bestaande uit Richard Hulsman, Eric van Leeuwen, Rene Obdeijn en Andre Smit speelt al ruim 20 jaar met elkaar en wist nu voor het eerst de sprong naar de Promotieklasse voor de landelijke competitie te halen. Richard Hulsman was het afgelopen seizoen de sterspeler van het team. Hij was bijna de gehele competitie onverslaanbaar, enkel in de laatste 2 wedstrijden liet hij 2 punten liggen. Eric en Andre stegen deze competitie boven zichzelf uit door zeer goede uitslagen neer te zetten waardoor het team vele punten wist te pakken. Rene Obdeijn speelde zoals gewoonlijk heel degelijk en wist ook veel punten te pakken voor het team.

De tafeltennisvereniging Vined zit wat dat betreft na het aantrekken van een professionele trainer Hans Speek in de lift. Het gehele niveau van de vereniging is sinds de komst van deze ambitieuze trainer omhoog gegaan. De vereniging gaat het vaste honk aan de Zwolseweg verlaten daar het ook in de MFA wordt geplaatst. De vereniging hoopt daar zo de nodige nieuwe leden te realiseren.

De vereniging investeert dit jaar veel in nieuw materiaal en in trainingsfaciliteiten. Nieuwe leden zijn welkom, zodat er op termijn ook vervanging komt en aanvulling komt voor het eerste en andere teams. Na 20 jaar in het eerste team van Vined gespeeld te hebben, neemt vaste waarde Andre Smit afscheid van Vined. Op een respectabele leeftijd van 72 jaar heeft hij zich al ruim 30 jaar op dit niveau staande weten te houden maar de fysieke inspanningen nopen hem om het wat rustiger aan te doen. Het team nam afgelopen maandag 20 april dan ook met een feestelijk samenzijn afscheid van hun teamlid samen met andere vrienden van de tafeltennisvereniging. Na de zomer is Vined te aanschouwen in de MFA en ook tijdens de eerste open dag zal de tafeltennisvereniging haar nieuwe deuren openen om met hart en ziel u te er van te overtuigen van deze mooie sport en om mensen enthousiast te maken voor het tafeltennis. Vined zal een stuk van de sfeer en gezelligheid die men aan de Zwolseweg had in het eigen onderkomen trachten over te brengen in de prachtige nieuwe locatie MFA.

Het eerste team is zelfs na 20 jaar nog zo enthousiast dat men een nooit verwacht kampioenschap binnen sleepte en er voor gaat dat men zich kan handhaven in de promotieklasse. Op vrijdagavond worden de thuiswedstrijden gespeeld.

DSC_2595