Historie

Op 21 maart 1971 werd de tafeltennisvereniging VINED opgericht door een aantal enthousiaste Heerdenaren. Van de oprichters is mevrouw Betty Hoogers-Rietberg nog steeds lid. Aanvankelijk had VINED een andere naam: TTVH; dat stond voor tafeltennisvereniging Heerde. In 1980 is de naam van de vereniging gewijzigd in tafeltennisvereniging VINED. VINED is een afkorting van Visser Nederland BV. Dit bedrijf is nu al meer dan 30 jaar onze vaste hoofdsponsor.

Het eerste onderkomen had VINED in gymzaal Irene (voormalige brandweerkazerne) aan de Kanaalstraat in Heerde. Dit gebouw is in de 2e helft van de jaren 70 verruild voor de gymzaal bij de Margrietschool aan de Schotkampseweg. De vereniging groeide in deze tijd naar zo’n 60 leden.

In 1979 kwam de locatie aan de Zwolseweg 29 beschikbaar. Dat was een voormalig schoolgebouw. Met heel veel mankracht zijn 2 klaslokalen omgetoverd tot een speelzaal waarin 6 tot 7 tafeltennistafels opgesteld konden worden en zijn nieuwe kleedkamers en een kantine gerealiseerd. In 1980 was de officiële opening van ons eigen clubgebouw. Hierna steeg het ledenaantal in korte tijd naar ruim 130 leden. Met heel veel passen en meten konden we iedereen herbergen en laten spelen. De situatie was verre van ideaal. De beschikbare ruimte was reëel gezien te klein voor het aantal leden. En de omstandigheden tijdens competitiewedstrijden was verre van ideaal. Dat is dan ook één van de redenen dat het ledenaantal, zij het geleidelijk, weer is geslonken. 

Vanaf juli 2015 is onze speellocatie in De Heerd aan de Griftstraat 8.

Van oudsher is VINED een vereniging waar het beoefenen van de tafeltennissport belangrijker wordt gevonden dan het behalen van de absolute top. Natuurlijk werd en wordt er door diverse leden fanatiek getraind om goede prestaties te behalen, maar de meeste leden spelen puur voor het plezier en de gezelligheid.

Toch zijn er diverse sportieve hoogtepunten behaald:

  • In 1983 behaalde VINED de 1e prijs in het afdelingsbekertoernooi.
  • In de periode tussen 1985 en 1990 sleepten diverse jeugdspelers hoge prijzen in de wacht tijdens landelijke en/of regionale tafeltennistoernooien.
  • In 1986 behaalde het 1e jongensteam de 1e plaats in de 1e klasse jeugd. Voor het eerst in de geschiedenis promoveerde VINED naar de landelijke jeugdcompetitie.
  • Gedurende de jaren 1981 tot en met 1988 vond jaarlijks een uitwisseling plaats met de Duitse tafeltennisvereniging Volkringhausen, Gemeinde Balve. Ieder jaar was dat weer groot feest.
  • Vele kampioenschappen in de afdelingscompetitie werden in al die jaren door ons behaald. In 1994 leidde het toenmalige kampioenschap van het 1e seniorenteam tot promotie naar de 1e klasse (destijds de hoogste klasse) in de afdeling Zwolle.

Andere hoogtepunten die gevierd zijn, zijn onder anderen ons 12½-, 25- en 40-jarig bestaan. In maart 2008 was het voor de 25e keer dat VINED het (regionale) bedrijventoernooi heeft georganiseerd.

Geef een reactie